Кои материали са подходящи при хидроизолация на тераса

Хидроизолационни материали за тераси и стени

Хидроизолационните материали за тераси и стени са водоустойчиви материали на база висококачествени, еластомерни смоли, предлагащи качествено хидроизолиране и висока еластичност.

Продуктът Sikalastic®-400N Elastic (Алтернативата е Isoflex от Isomat) е готов за използване, водонепропусклив течен материал за хидроизолация на плоски покриви, стени, балкони. След полагането на материала се получава водонепропусклива мембрана с висока еластичност, без фуги и пукнатини.

Друг хидроизолационен продукт на същата фирма е Sika ® Igloflex – 101 (PS 20 (21) от Isomat) – идеален за защита на фасади, видим бетон, мазилки, груби довършителни работи, азбестоцимент, фугирана зидария и изкуствени камъни, газобетон и всички видове порьозни повърхности.

Продукта Sikalastic® най-често е прилаган по външни стени, но също така и по вътрешни повърхности, нови или стари, по всякакви строителни материали като мазилки, тухли, бетон. Sikalastic® 200W e идеален за помещения, които изискват често миене на стените и висока издържливост, като кухни, бани, гаражи, индустриални помещения.

Притежават:

  • отлична адхезия към различни повърхности  – цимент, гипсокартон, тухли, стомана, дърво;
  • устойчивост към промяната в климата и износване, благодарение на устойчивостта им към ултравиолетовите лъчи;
  • не е задължително повърхността да е гладка;
  • най-лесното и сигурно средство за изолиране на труднодостъпни места (ъгли, краища, фуги);
  • при полагане създават цялостна мембрана, без фуги, които са проблемни места при хидроизолационните процедури;
  • висока издържливост към киселини и основи;

Comments are closed.